Oosting enthousiast: "Nu zie je hem van die Ziyech-ballen geven"

Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard
Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente-trainer Joseph Oosting is enthousiast over Daan Rots. De jonge aanvaller is dit seizoen de onbetwiste nummer één op de positie van rechtsbuiten, iets wat niet veel supporters hadden verwacht.

Rots liet vervolgens zijn voeten spreken. "Hij heeft acht assists en vijf goals: dat is best aardig toch?", zegt Oosting tegenover Tubantia. Samen met Rots heeft hij flink geïnvesteerd: "In het begin ging hij nog wel eens besluiteloos aan het dribbelen om vervolgens een balletje naar binnen te geven. Daar zijn we wel eens de bietenbrug mee opgegaan (PSV-thuis, red.), maar dat overkomt hem niet meer."

"Nu zie je hem van die Ziyech-ballen geven uit de tijd dat Ziyech onder Ten Hag bij Ajax speelde", deelt Oosting een compliment uit. Rots kreeg regelmatig kritiek van de achterban, iets waar de trainer geen begrip voor heeft. "Ik heb die kritiek en het uitfluiten nooit begrepen. Daan is een kind van de club. Je hebt spelers die zijn voor ik, en je hebt spelers die voor het team zijn. Daan is voor het team. Hij is geen Cerny, maar hij kan zeker iemand op de vierkante meter uitspelen."

Rots is van waarde voor dit FC Twente, zo maakt Oosting duidelijk: "Daan is een slimme en betrouwbare speler, die houdt van structuur. Hij moet precies weten wat er van hem wordt verwacht. Wat is mijn taak verdedigend en wat is mijn taak aanvallend? En dat voert hij dan uit."

Lees meer:
0 reacties