Oosting geeft tekst en uitleg: "Moesten echt last van ons hebben"

In oktober 2023 boekte FC Twente een schitterende thuiszege op Feyenoord. In de Grolsch Veste won de ploeg van Joseph Oosting met 2-1 van de Rotterdammers, door goals van Van Wolfswinkel en Ugalde. De supporters hebben ook een aandeel gehad in de overwinning, zo vindt Oosting. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook voor de wedstrijd.

De trainer gebruikte de fans van FC Twente in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Feyenoord. "Aan de voorkant hebben we een motivatiefilmpje gemaakt", begint Oosting tegen Voetbal International. "Het ging erom dat de regio trots moet zijn op de manier van voetballen en dat de mensen zich kunnen identificeren met het elftal."

Oosting vervolgt: "Dit was vlak voor de wedstrijd. In het motivatiefilmpje zaten de kernwaarden van de club en de regio, maar ook de kernwaarden van ons elftal, wat ik absoluut terug wilde zien in de wedstrijd tegen Feyenoord. Het is de top van Nederland en wij willen ons graag meten met de top van Nederland."

De trainer wilde dat zijn ploeg fel begon aan de wedstrijd tegen Feyenoord, om zo ook het publiek er achter te krijgen. "Onze supporters willen zich identificeren met het elftal. Dat betekent dat we proactief moeten zijn en aan moeten staan. We moesten Feyenoord geen moment in de wedstrijd laten, ze moesten echt last van ons hebben. Dat hebben we gewoon heel goed gedaan", aldus Oosting. Vanaf 2.05 is de voorbereiding van Oosting in de kleedkamer te zien. 

Lees meer:
0 reacties