Oosting geeft tekst en uitleg: "Vaak ook nog zonder geluid aan"

Joseph Oosting in De Grolsch Veste
Joseph Oosting in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting beleeft een geweldig eerste seizoen als trainer van FC Twente. In gesprek met RTV Oost geeft hij een inkijkje in hoe hij wedstrijden analyseert.

De wedstrijd tegen Sparta was zo goed van FC Twente-kant, dat grappend wordt gevraagd of Oosting hem twee keer terug gaat kijken. "Ik ga hem natuurlijk niet twee keer terugkijken, ik kijk het één keer terug. Dan spoel ik een beetje terug natuurlijk en vaak ook nog zonder geluid aan. Dat is alleen een ander verhaal."

De trainer legt uit hoe hij dit dan weer met zijn spelers probeert te delen. "Dan ga ik kijken en wij hebben dan ook weer een nabespreking. Doen we dat klassikaal of doen we dat in linies? Maar om te verklappen aan jou hoe ik hem dan terug ga kijken: is de manier wat we 'aan de voorkant' hebben afgesproken - het gameplan - dat ga ik checken. En dat was met name aan de bal tegen Sparta", verklapt Oosting,

"We hebben het inzakken wel onbewust van de week getraind", geeft hij toe. "Wij vonden dat als we laag stonden, dat we een beetje aan het dansen waren. Dat gebeurde met name tegen Vitesse. Als je laag staat moet je wel een moment vinden om te duelleren. Dan moet de bal eromheen, dus we hebben dat wel geoefend. Alleen dat was niet het plan, hier thuis is dat hoog druk zetten en aan de bal zoveel mogelijk kansen krijgen."

Na de wedstrijd volgt de nabespreking en dan is Oosting met zijn gedachte al weer bij PSV. "Het is heel prettig als je wint: dan is het leuk terugkijken. Helemaal als ik alleen thuis ben, dan kan ik het rustig terugkijken. En ik wil namelijk ook wel een boodschap meegeven aan de wedstrijd tegen PSV. Voor nu hoop ik dat we het level van deze wedstrijd (Sparta) kunnen doortrekken, dus we gaan het zien."

Lees meer:
0 reacties