Oosting geeft update uit ziekenboeg: "Dat wordt wel heel lastig"

FC Twente zag zondagmiddag drie spelers uitvallen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Alfons Sampsted, Myron Boadu en Robin Pröpper zijn, net als Michel Vlap, vraagtekens voor het duel met SC Heerenveen.

Michel Vlap tegen Sparta
FC Twente heeft vier (!) vraagtekens voor duel met SC Heerenveen Lees ook

"Daar moeten we wel naar kijken", legt trainer Joseph Oosting uit voor de camera van 1Twente Enschede. "Er zaten twee dagen tussen de wedstrijd van zondag en deze en daarna zitten er weer twee dagen tussen en hebben we weer een wedstrijd. Het is een heel druk programma deze week."

"Boadu wordt wel heel erg lastig", vervolgt de trainer. "Kan hij starten of kan hij eindigen? Daar moeten we echt naar kijken. Datzelfde geldt ook voor Vlap, alleen hij is wat verder. Met Alfons moeten we straks ook nog kijken. Ik kan nog geen concreet antwoord geven of zij er morgen bij zijn. Daar hebben we het straks over."

FC Twente strijdt volop mee om de derde plek en dus wordt de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen opnieuw heel belangrijk. "Als we dat niet voelen, doen we iets niet goed. Iedereen voelt dat", meent Oosting. "Kleine pijntjes hier en daar hoort er nu eenmaal bij, maar we kunnen iets halen. Dat moet er vanaf spatten. Dat gaat morgen ook weer gebeuren. We kunnen iets winnen en dat is heel erg prettig."

Met SC Heerenveen-uit wacht er een lastige kluif voor FC Twente. "Ik vind dat ze voetbalvaardige spelers hebben, met name op het middenveld. Heel veel dynamiek, maar ook technisch vaardig. Ik vind het aan de bal echt een goede ploeg, dus we moeten ze niet laten voetballen. Maar ze moeten ons ook niet laten voetballen. Het is een lastige tegenstander, met name tegen topploegen spelen ze enorm goed voetbal. Het wordt een lastige klus, maar we ruiken en proeven iets en moeten onze ambitie achterna."

Lees meer:
0 reacties