Oosting heeft goed nieuws: "Maar voor Boadu komt het te vroeg"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. De Tukkers kunnen in de eigen Grolsch Veste een grote stap zetten richting de derde plek.

Trainer Joseph Oosting hoopt weer een beroep te kunnen doen op Michal Sadilek, die ontbrak in het uitduel met Ajax. "Michal heeft weer meegetraind", vertelt Oosting op de clubwebsite. "We hebben later vandaag nog overleg, maar ik ga ervan uit dat hij er morgen weer bij is." Myron Boadu is er tegen Almere nog niet bij. "De wedstrijd van morgen komt nog te vroeg."

Oosting vindt Almere City FC 'een taaie tegenstander'. "Ik vind het knap hoe Almere dit seizoen presteert. We verwachten dat zij het tot man-tegen-man gevecht aan willen laten komen, een fysieke strijd. Het is aan ons om niet in de duels te komen en comfortabel aan de bal te zijn", aldus de oefenmeester, die weet dat rechtstreekse plaatsing voor de hoofdfase van de Europa League officieus binnen is voor FC Twente.

"We zijn nog niet bezig met het eind van de competitie, maar nu alleen met morgen", meent Oosting. "We hebben nog niets en uiteindelijk wil je zo hoog mogelijk eindigen en dat is plek drie. Die ambitie hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Ik ben ook wel iemand die het graag bij onszelf wil houden. Niet te veel hopen en kijken naar anderen. Als je het zelf doet geeft dat ook veel meer voldoening."

Lees meer:
0 reacties