Oosting: "Heel normaal dat een speler niet blij is na een wissel"

Joseph Oosting in De Grolsch Veste
Joseph Oosting in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting vindt dat spelers over een bepaalde periode minder moeten presteren om hun basisplek kwijt te raken. In het geval van Gijs Smal was voor de trainer van FC Twente de maat nog niet vol: daarom startte hij tegen Go Ahead Eagles.

Tegen FC Utrecht ging er bij veel spelers veel mis. "We hadden het daar met elkaar over en ik vind het iets te kort door de bocht om dan direct spelers te slachtofferen. Er moet een patroon in de afgelopen wedstrijden zitten en dat was niet het geval", weet Oosting in gesprek met RTV Oost.

Gijs Smal zakte bijvoorbeeld door de ondergrens. "Hij heeft het lastig en werkt heel hard, want het is een absolute prof. Hij weet wat we van hem vinden, maar we houden wel vertrouwen. Dat krijg je door te spelen. Hij geeft een geweldige assist waar de 2-0 uitkomt en ik was wel blij voor hem."

Matias Kjolo stond wel weer in de basis. "Kjolo was vandaag heel erg goed, in alles. In de ballen vooruit passen, waarin hij soms wel net voor de te veilige opties gaat, heeft hij overzicht." Daan Rots keerde ook weer terug. "Ook voor Daan Rots geldt, en daar blijf ik bij, dat het een teamspeler is met specifieke kwaliteiten."

Onvrede tonen spelers wel bij wissels. "We hebben heel veel concurrentie. Ik vind het heel normaal dat een speler niet blij is als deze gewisseld wordt. De kunst is om met elkaar in gesprek te gaan en blijven over waarom we dingen doen zoals we ze doen. Soms is het lastig om bepaalde keuzes uit te leggen, omdat er niks uit te leggen valt. Dan moet je gewoon een keuze maken."

Lees meer:
0 reacties