Oosting: "Hij laat in alles zien dat hij in ons elftal hoort"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © NESimages

Joseph Oosting zag FC Twente zaterdagavond met 2-0 winnen van Fortuna Sittard. Na afloop werd Mathias Kjølø verkozen tot man van de wedstrijd. Oosting is vol lof over de Noorse middenvelder.

"Mathias cijfert zich vaak weg voor de ploeg, maar hij heeft zo'n goede functionele techniek", zegt de oefenmester in gesprek met de Tubantia. "Hij is heel intelligent en denkt ook mee over de tactiek. Hij ziet meteen waar het overtal op het veld is."

Ook qua werklust is Kjølø een superprof. "Hij is zo vaak op de club. Ik kom op een vrije dag nog wel eens langs en dan is er meestal eentje die in het krachthonk aan het werk is en een beetje zit te pielen met een klein balletje: Mathias", meent Oosting, die merkt dat Kjølø een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt.

"Mathias speelde veel breed en terug", vertelt Oosting. "En daar is hij mee aan de slag gegaan op trainingen. We hebben beelden laten zien en hij heeft er zelf ook veel over nagedacht. Dat kost tijd, maar als je leergierig bent en je staat er als speler voor open, dan levert het je ook veel op. Hij neemt nu de ballen aan en speelt ze op tempo verder. Mathias is de brandstof in ons elftal en laat in alles zien dat hij erin hoort."

Lees meer:
0 reacties