Oosting: "Hij was niet okselfris, dus die konden we ook sparen"

Joseph Oosting zwaait naar de fans
Joseph Oosting zwaait naar de fans Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting zag FC Twente uiterst prima spelen tegen Go Ahead Eagles. In de problemen kwam zijn ploeg niet en mocht daarom ook vertrekken met een gemakkelijke 3-0 overwinning. Spelers die tegen FC Utrecht nog kritiek kregen, blonken nu uit.

"We zetten wel in op dat teamgevoel. We hebben spelers die niet starten maar wel goed genoeg zijn om te starten. Daar hebben we het met elkaar over. Het is een teamsport. Je hebt een bepaalde ambitie en doelstelling. Daar hoort gunnen bij. Iedereen was blij voor Brenet en Smal en dat was wel mooi om te zien", vertelt Oosting bij ESPN.

Niet iedereen kan spelen en Oosting heeft een brede en gebalanceerde selectie. "Het is lastig iedereen tevreden te houden. Je gaat doordeweeks het gesprek al aan. Younes Taha was deze week uit een training gestapt, die was niet okselfris, dus die konden we ook sparen. Maar het gaat erom dat je in deze wedstrijd, ik vond ons overigens totaal dominant, dat je gedurende zo'n wedstrijd spelers wat minuten kunt gunnen", besluit Oosting.

Lees meer:
0 reacties