Oosting: "Ik zeg altijd: ik wil lefgozers zien op het veld"

Joseph Oosting heeft voor zijn FC Twente een ingenieuze tactiek bedacht. De trainer is niet bang om aan tegenstanders te verraden wat hetgeen is hij in gedachten heeft voor zijn ploeg.

"Hilgers zorgt ervoor dat we ballen niet terugspelen maar vooruit omdat hij uitstapt. Diepte gaat voor breed. Vervolgens krijg je een bal door de linies. Via de fullbacks creëren we vanaf de zijkant een overtalsituatie", opent Oosting terwijl hij erover vertelt bij Studio Voetbal.

Een belangrijke pion in het plan van de trainer is buitenspeler Daan Rots. "Het belangrijkste, en dat zie je niet, Daan Rots bindt een back, waardoor je ruimtes krijgt op het middenveld voor verticale ballen. Dat betekent dat je diepteloopacties hebt. Het begint met het bespelen van ruimtes."

Lef is een sleutelwoord voor de trainer. "Ik zeg altijd tegen mijn mannen: ik wil lefgozers zien op het veld. Niet teveel terug. Ik wil vooruit. Dan gaat het erom van: hoe zet de tegenstander druk? En hoe krijgen wij een extra man op het middenveld om dat gebied overbezet te krijgen? Vervolgens gaan we over tot het kansen creëren."

Lees meer:
0 reacties