Oosting is vol zelfvertrouwen: "Derde plaats gaat ons lukken"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

FC Twente won zondag met 7-2 van FC Volendam in eigen stadion. Na afloop reageerde Joseph Oosting op de clubsite.

Twente kwam wel twee keer op achterstand tegen Volendam. "Daarna hebben we gedicteerd en veel kansen bij elkaar gespeeld. Je loopt voor rust uit en dat is wat je wil", refereert Oosting aan de 5-2 ruststand. "We hebben veel goals gemaakt, maar het smetje is dat we twee tegengoals hebben."

"Ik vond dat we goed in de wedstrijd zaten. Maar elke keer met de VAR haal je het tempo wel uit de wedstrijd", vervolgt Oosting, die de VAR meerdere checks zag doen. "In principe wil je door, dan hadden we misschien nog wel meer goals kunnen maken. Maar het is zoals het is en eerlijker kan het niet als de VAR goed wordt ingezet."

Al met al een prima laatste duel in de Grolsch Veste dit seizoen. "We hebben gewonnen, veel goals gemaakt en ook voor het publiek was het mooi. Dat is wat we graag willen. Het hele jaar doen we het al goed. Er zit ontwikkeling in de manier van voetballen en natuurlijk verlies je wel eens. We moeten nu nog één keer knallen."

Daarmee doelt de trainer op het treffen met  PEC Zwolle en de strijd om de derde plek wordt beslist. "We hebben met elkaar besproken dat we onze ambitie willen halen. De derde plaats leeft. Met onze manier van voetballen en intensiteit zijn we op de goede weg. Als je iets wilt en je stopt er zoveel energie in als wij doen, ga ik ervan uit dat het ons gaat lukken."

Lees meer:
0 reacties