Oosting komt met heldere uitleg: "Ik ben niet zo van elf spelers"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Orange Pictures

In de laatste paar duels van FC Twente hebben de fans een aantal nieuwe gezichten kunnen zien zien. Spelers als Carel Eiting, Ricky van Wolsfwinkel en Mitchell van Bergen staan normaal niet in de basis, maar waren in de oefenwedstrijd tegen het Duitse Weiss Essen (2-1 winst) uitstekend.

Trainer Joseph Oosting is blij dat zoveel verschillende spelers zich van hun beste kant laten zien. Bij Tubantia geeft hij aan: "Dit is wat we graag willen. En dan is het een kwestie van goed zoeken wat het beste bij elkaar past. Ik ben niet zo van elf spelers en daar doen we het mee. Onze wissels kunnen allemaal starten."

De oefenmeester is niet te beroerd om een aantal uitblinkers bij naam te noemen. "Kijk eens naar ons middenveld. Daar kunnen Regeer, Eiting, Kjølø, Sadilek en Steijn spelen en dan ontwikkelt Gijs Besselink (hij deed het in Essen prima, red.) zich ook nog heel erg goed. Ricky van Wolfswinkel is heel belangrijk, Gijs Smal heeft woensdag 75 minuten gespeeld en Joshua zijn eerste volledige wedstrijd sinds een paar maanden."

Toch blijft het voor Oosting moeilijk om elke week de knoop door te hakken. "Soms kan het zijn dat je voor Pietje gaat en de week er na voor Jantje, omdat die wedstrijd dan iets anders vraagt. Joshua staat als vleugelverdediger bijvoorbeeld hoog op het veld en brengt ons aanvallend veel. Sampsted is daarentegen verdedigend weer heel solide. Ook voorin kunnen we variëren."

Lees meer:
0 reacties