Oosting legt aanvalsplan FC Twente uit: "Maar dit is de theorie"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

Joseph Oosting heeft een kijkje gegeven in het aanvalsplan van FC Twente. In gesprek met Pieter Zwart van Voetbal International legt de trainer van FC Twente uit wat de spelprincipes van de Tukkers zijn.

"Diepte gaat voor breed", begint Oosting. "We willen een overtal creëren in de opbouw. We willen de tegenstanders dwingen tot keuzes met 'lokballen'. We willen ook het centrum van het middenveld domineren, dat noemen we de overload van het middenveld. Altijd diepte achter de laatste lijn van de tegenstander, een gevarieerd aanvalsspel en uiteindelijk de bezetting voor de goal. Maar dit is de theorie."

Oosting legt daarna het aanvalsplan van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord uit. "Het doel was om de veldbezetting goed te hebben en veel spelers in en rondom de bal te hebben. En met name dus ook beweging, zowel met bal als zonder bal. Feyenoord probeert bij een doeltrap direct druk te zetten. En dan gaat het erom dat we de 'contraback' vrij zien te spelen. Maar met name in het begin zijn we niet vies van een lange bal als ze hoog druk zetten, zodat we daarin kunnen variëren. Dus bij één of twee doeltrappen proberen we direct lang te spelen en kijken we hoe Feyenoord daarop reageert. Anders zoeken we altijd de opbouw", aldus Oosting.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand