Oosting legt keuze voor Vlap uit: "Onze linkerkant is dynamisch"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

Joseph Oosting is groot voorstander van het 4-4-3-systeem. Op zijn trainerscursus was de huidig coach van FC Twente altijd bezig met deze opstelling.

Toch besloot hij bij RKC Waalwijk, zijn eerste club waar hij als hoofdtrainer werkte, over te stappen op een 5-3-2-formatie. "Ik kijk altijd naar de kwaliteiten van mijn elftal", zo vertelt Oosting bij 'Op het Tactiekbord' van Voetbal International. "Bij RKC was het zo geboren, omdat wij drie goede centrale stoppers hadden. We hadden ook backs die zich heel comfortabel voelden met vijf achterop en hadden geen echte buitenspelers."

Oosting vervolgt: "Dan ga je kijken naar de kwaliteiten van je spelers. Dat doen we nu ook", doelt hij op de situatie bij FC Twente. De oefenmeester legt ook uit waarom hij voor Michel Vlap ging als linksbuiten. "We waren op zoek naar een linksbuiten, alleen die moet dan wel passen in de manier waarop wij graag willen voetballen. Die konden we niet vinden, we vonden dat we niet overhaast de beslissing moesten nemen."

"Vervolgens ga je aan de slag met de spelers die je hebt. Vlap als valse linksbuiten kan goed tussen de linies spelen", merkt Oosting op. "Onze rechterkant is heel erg van structuur en onze linkerkant is dynamisch. Vlap vult dat prima in. Ik vind dat je moet kijken naar de kwaliteiten van je spelers. Tuurlijk, ik wil het liefst wel met vier aanvallers starten, alleen dat kan natuurlijk niet altijd", weet hij.

Lees meer:
0 reacties