Oosting hoopvol: "Proef aan alles dat de club in ontwikkeling is"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting ziet dat er grote verandering plaatsvinden bij FC Twente sinds zijn komst als hoofdtrainer een feit is, zo meldt de hoofdtrainer van de ploeg uit Enschede in gesprek met Voetbal International.

"Juist, we doen het samen. De club is in ontwikkeling, wij als trainers ontwikkelen ons ook. De cultuur is veranderd, in de goede zin van het woord. Dus ik wil graag verder met deze staf. Met Peter, met Sander. Maar ook met Jeffrey de Visscher, met Sander Boschker, met videoanalisten Davey de Jonge en Thijn de Braaf. En zo kan ik iedereen wel noemen. Allemaal mensen met wie ik dagelijks heel fijn werk.

Dit geldt niet alleen voor de staf binnen FC Twente, maar ook met op spelersgroep valt weinig aan te merken. "Hetzelfde geldt voor deze spelersgroep. Hoe wij zijn opgevangen, dat was al zo positief. En daarna hebben de spelers zich geweldig ontwikkeld. Ze gaan elke dag volle bak op de training, de jongens willen beter worden. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik proef aan alles dat de club in ontwikkeling is. Ikzelf ook, ik wil onderdeel zijn en blijven van wat er gaande is bij FC Twente.

De visie die Twente nu voor zich heeft past ook bij Oosting en dat maakt het werken voor de ploeg uit Enschede nog makkelijker. "De middellange-termijnvisie is helder. Wat willen we doen, en hoe. Er moet veel gebeuren, dat willen ze samen doen met mij. En andersom geldt hetzelfde. Daarom wil ik heel graag blijven", aldus de Emmenaar, die nog een seizoen plakt aan zijn huidige 2-jarige contract.

Lees meer:
0 reacties