Oosting lovend: "Zij brachten elan, creativiteit en dynamiek"

FC Twente deed afgelopen weekend prima zaken. De ploeg van coach Joseph Oosting won zelf en zag concurrent AZ wederom verliezen. De derde plek is daardoor zo goed als binnen, zo weet ook Oosting.

"Als je ziet welke wedstrijden er nog komen gaan, nog vijf, en je staat op plek drie... Dan gaan we daar natuurlijk vol voor. Als je nu op die positie staat, dan wil je dat ook doortrekken. Dan komt 'ie dichtbij", zegt hij in gesprek met 1Twente Enschede. "Maar vanzelfsprekend is het niet, ik wil altijd wel realistisch blijven. Er zijn nog vijf wedstrijden en er zijn nog een aantal punten te verdienen, dus we moeten scherp en alert zijn. We gaan honderd procent voor die derde plaats."

FC Twente won afgelopen weekend met 2-0 van Fortuna Sittard. De Limburgse ploeg speelde lang met tien man. "Of ik opgelucht was na de rode kaart voor Fortuna? Nouja... Opgelucht... Ik vond en vind dat Fortuna echt een goede verdedigende organisatie neerzette. Dat was heel stug. We hadden veel de bal, maar we kregen weinig kansen. Ik zou liegen als ik zeg van niet, zo'n rode kaart helpt ons zeker."

Oosting vervolgt: "Dan zie je ook dat we heel veel kansen bij elkaar kunnen spelen. Maar soms heb je een beetje het geluk nodig. Dat hadden we afgelopen zaterdag. Dan rolt er een goede overwinning uit, in de zin van: niet groots spelen tegen een taaie tegenstander, maar wel dik en dik verdiend gewonnen. Als ik zie hoe vaak we de bal in de ploeg hielden, hoeveel kansen we hebben gecreëerd, dan was dat prima. Dan telt het resultaat", oordeelt hij.

Volgens Oosting brachten de wissels in dat duel ook een nieuwe impuls. "Uiteindelijk heb je een startformatie en gedurende de wedstrijd kijk je welke kant het op gaat. In dit geval vonden wij het nodig om de wissels te plaatsen, met name de offensieve wissels. Daar lag veel ruimte, dan heb je ook spelers nodig die individueel een man kunnen uitspelen", kaart de coach aan. "Die brachten elan, die brachten creativiteit en dynamiek. Zo kijk je naar een wedstrijd. Ik snap dat bepaalde mensen willen dat bepaalde mensen gaan spelen, maar je hebt te maken met een startformatie en een eindformatie", aldus Oosting.

Lees meer:
0 reacties