"Oosting merkte hem na zijn komst aan als een speciaal project"

Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard
Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente won afgelopen weekend in eigen huis met 2-0 van Fortuna Sittard en Mathias Kjølø was (weer) één van de uitblinkers bij de Tukkers. Verslaggever Geert-Jan Jakobs is vol lof over kleine middenvelder uit Noorwegen.

"Tot voor kort was Kjølø een tamelijk kleurloze voetballer", blikt hij terug op de website van VI. "Een controlerende middenvelder die meestal goed stond opgesteld en braaf zijn werk deed, maar die wel grossierde in risicoloze balletjes breed of terug. Te vaak was hij een spelvertrager. Trainers reppen liever van een balansbewaker. Kjølø was een voetballer over wie je na een wedstrijd op zijn best kon concluderen: nuttig gespeeld", aldus Jakobs.

"Maar hij heeft meer in huis, zo blijkt de laatste weken. Oosting had het al snel in de gaten. Na zijn komst afgelopen zomer merkte hij de in 2022 van PSV overgekomen middenvelder aan als een speciaal projectje", verklapt hij. "Een speler die de sleutel kon bevatten om FC Twente nog beter te laten voetballen. Oosting en zijn stafleden gingen met Kjølø aan de slag en bleven op het trainingsveld, in persoonlijke gesprekken en met behulp van videobeelden erop hameren dat hij meer lef moest tonen aan de bal", vervolgt Jakobs over de indrukwekkende ontwikkeling.

"Sneller rondspelen, stationnetjes overslaan, de oplossing naar voren zoeken. De investering betaalt zich uit", constateert hij. "Nog altijd zullen er op weinig Twentse slaapkamers posters van Kjølø prijken, en in de fanshop zullen er nog weinig Noorse letters van de drukpers zijn gerold, maar de transformatie begint wel meer en meer op te vallen. Ook bij het publiek. Als de opgepimpte stofzuiger uit Oslo in de slotfase van de wedstrijd tegen Fortuna moegestreden naar de kant wordt gehaald, moet het voor hem voelen als een applauswissel", besluit Jakobs.

Lees meer:
0 reacties