Oosting doet noodgedwongen stapje terug: "Vond het heel moeilijk"

Woensdag verloor FC Twente het oefenduel tegen het Duitse VfL Bochum met 2-0. Wellicht had het te maken met de bezetting op de bank, want Joseph Oosting moest genoegen nemen met een plek als assistent. Sander Duits nam de taken waar.

Tegenover 1Twente legt Duits uit wat de reden was dat hij het voor het zeggen had. "Ik doe de cursus VC5 (Voetbalcoach 5) en daarin moet je een PVB (proef van bekwaamheid) wedstrijdcoachen doen. Nu doe ik wel vaker oefenwedstrijden, maar vandaag was ook mijn docent aanwezig die mij moet beoordelen op het coachen van de wedstrijd. Daarom heeft Joseph alles aan mij overgedragen."

Wel vond Duits het ietwat spannend, zo laat hij weten voor de camera. "Het is net als vroeger op school. Als je een toets had was het ook wat spannend. Er was wel een beetje gezonde spanning op dat gebied, maar het is niet zo dat ik hier sta te trillen voor de camera of bij de wedstrijd stond te trillen. Dat zeker niet. Maar er komt wel wat spanning bij kijken, omdat je wordt beoordeeld op wat je doet."

Hij deed zijn werk zo goed als mogelijk en zag dat Oosting moeite had met de rol als assistent. "Ik heb de voorbespreking voor de wedstrijd gedaan. De analyse van VfL Bochum, hoe we het wilden gaan doen en ook de samenwerking met de rest van de staf ingevuld. De hele dag stond in dat teken. Joseph vulde mijn rol in. Hij zei dat hij het heel moeilijk vond", vertelt Duits met een grote lach. "Het is leuk en ook mooi dat het kan. Het was een mooie dag om te ervaren hoe het was om hoofdtrainer te zijn."

Lees meer:
0 reacties