Oosting hint over opstelling: "Wil niet zeggen dat we dat doen"

Joseph Oosting is positief gestemd over hoe het gaat bij FC Twente. De ploeg heeft de derde plek stevig in handen en ook de tweede plaats ligt nog binnen handbereik. In gesprek met 1Twente Vandaag gaat de trainer van FC Twente in op vastigheden in zijn ploeg, maar of hij tegen FC Utrecht met de gebruikelijke elf namen gaat spelen valt te bezien. Oosting lijkt in het interview een stiekeme hint te geven.

Daan Rots speelt met de week beter, zo valt velen op. Oosting geeft desgevraagd zijn belang in het team van FC Twente weer. "Zijn manier van voetballen. Als je het hebt over een teamplayer vanuit een taak. In het verdedigen is hij belangrijk onderdeel, het snel veroveren van de bal. Maar ook aan de bal geeft hij flair. Maar ook in de één tegen één actie uitspelen maar heeft hij ook het overzicht om een twee tegen één uit te spelen. Je haalt er nu één speler uit, maar uiteindelijk ben ik heel erg blij met de ontwikkeling van het team zoals het nu gaat met de manier van voetballen. Daar is Daan een onderdeel van."

Vervolgens komt aan de orde dat FC Twente weinig wisselingen kent qua opstelling. Oosting hierover: "Dat zijn automatismes. Dat is iets wat je graag wilt, dat je patronen ziet in wedstrijden. En om die goed af te stemmen is het prettig als je met de zelfde namen speelt. Maar dat wil niet altijd zeggen dat we dat gaan doen", besluit de oefenmeester geheimzinnig. Volgens Tubantia gaan de Tukkers echter 'gewoon' weer met dezelfde opstelling spelen.

Lees meer:
0 reacties