Oosting na incident: "Bruggink heeft de spelers ook toegesproken"

Joseph Oosting tijdens de eerste training van FC Twente
Joseph Oosting tijdens de eerste training van FC Twente Foto: © Pro Shots

De selectie van FC Twente hervatte op maandagmiddag de training in de voorbereiding op het aankomende seizoen. De gebeurtenissen in Geesteren, waar een stellage instortte op een grote groep supporters, maakte diepe indruk op de toeschouwers. Maar ook de spelers van FC Twente kregen hier last van.

"Zo’n oefenwedstrijd had voor beide clubs en met alle supporters erbij een heel mooie dag moeten worden", vertelt Joseph Oosting via de clubkanalen van FC Twente. "Het was een prachtig spandoek en dan gebeurt er vervolgens zoiets heftigs. Je ziet de hele stellage naar beneden vallen en dan is de primaire reactie dat je met zijn allen helpt waar dat kan."

Dat deed zijn ploeg dan ook. "Ik ben er trots op hoe de spelers en de staf daar meteen stonden en er alles aan gedaan hebben om de stewards en de mensen van STEVO te helpen. Het heeft op iedereen grote indruk gemaakt. Die avond heeft Arnold Bruggink de spelers ook toegesproken in de kleedkamer. Als je zoiets meemaakt moet je het bespreekbaar maken met elkaar en je gevoelens delen."

Na een vrije zondag moesten de Tukkers op maandag gewoon weer aan de bak. "Wij moeten ons uiteindelijk weer focussen op het voetbal. De club heeft al contact gehad met een groot aantal van de supporters die gewond zijn geraakt. We hopen dat iedereen goed herstelt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand