Oosting na zwakke eerste helft: "Was voetballen om het voetballen"

Joseph Oosting in de Grolsch Veste
Joseph Oosting in de Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting zag een uiterst matig FC Twente in het duel met Heracles Almelo. Vooral de eerste helft haalden de Tukkers niet hun gebruikelijke niveau.

"Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben, maar het spel was niet goed", reageerde Oosting na afloop via de clubkanalen van FC Twente. "Dat had te maken met onszelf. We waren dominant, maar daar zijn heel weinig kansen uit voort gekomen. We hebben veel de bal gehad en weinig gecreëerd. Het was voetballen om het voetballen, terwijl voetballen voor ons bedoeld is om tot kansen te komen."

De tweede helft haalden de Tukkers een hoger niveau. "Ik vond ons in de tweede helft wel wat beter. Wat dynamischer. Op een gegeven moment voer je het tempo op, daardoor krijg je ook kansen. Dat begon al met Daan Rots. Op dat moment maakten wij terecht de 1-0. Dan wil je de wedstrijd op slot schieten met een 2-0, dat lukte ons niet en dan krijg je het ook nog wel een beetje lastig. Ik vond dat Heracles het verdedigend aardig voor elkaar had. Heracles kreeg nog een kans die op de paal ging en dan heb je een beetje mazzel", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties