Oosting noemt grote voorbeeld als trainer: "Is heel duidelijk"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting wordt enorm geloof voor zijn werkwijze. De trainer van FC Twente heeft naast alle tactische zaken enorm veel belangstelling voor zijn spelers.

Oosting vindt het enorm belangrijk om de 'persoon achter de speler' goed te kennen. "Het heeft te maken met hoe de persoon is en waar wij elkaar in kunnen vinden. Hij mag mij ook leren kennen, dat is ook belangrijk. Hoe gaat iemand om met tegenslagen, waar komt hij vandaan, dat soort zaken zijn heel erg belangrijk als je dag en nacht met elkaar werkt", legt hij uit bij Studio Voetbal.

De oefenmeester onthult dat hij dit al belangrijk vindt sinds hij jeugdtrainer bij FC Emmen was. "Toen was er een jeugdspeler die er niet helemaal bij was en ik zat er streng bovenop. Toen kwam hij later bij mij dat zijn ouders in scheiding waren", vertelt Oosting. "Als je dat van tevoren weet ga je er anders mee om. Of als een speler net vader is geworden, kun je weleens een slechte nacht hebben. Dan is het prettig om iemand even te spreken en te weten hoe hij zich voelt."

Zelf kijkt de 52-jarige Emmenaar enorm op naar Louis van Gaal. "Ik vind hem heel duidelijk. Hij heeft ook een enorm empathisch vermogen, kan een team voor zich winnen en staat echt voor zijn spelers", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand