Oosting noemt mooiste FC Twente-goal: "Schoot hem in de kruising"

Joseph Oosting wil volgend seizoen nóg meer stappen zetten met FC Twente. Na een goed debuutseizoen in Enschede hoopt de oefenmeester zijn ploeg nog competitiever te maken. 

In gesprek met het clubkanaal blikt Oosting terug op het seizoen. Zo krijgt hij de vraag wat hij de mooiste goal van FC Twente vond. "Dat klinkt misschien raar, maar wat mij te binnenschiet is de goal van Youri Regeer bij Fortuna Sittard", reageert hij na even nadenken. "Volgens mij schoot hij die bal in de kruising, maar er zijn wel veel mooie goals, hoor."

Tekst gaat door onder de video.

FC Twente beleefde een geweldig seizoen en bereikte zelfs de voorronde van de Champions League. Toch heeft Oosting nu al in zijn hoofd wat volgend seizoen beter kan. "We kunnen in de topwedstrijden nog een slagje maken. Als we Europa in gaan hebben we vaak wedstrijden waarin de tegenstander net zo goed of misschien wel beter is", legt hij uit. "Dan moeten we het maximale eruit halen. Als dat een punt is, moeten we een punt koesteren. Als we kunnen winnen, moeten we winnen."

Oosting wil samen met het elftal nog verder groeien. "Dit jaar zijn we begonnen, maar volgend jaar willen we het beter doen", laat hij weten. "Dat betekent niet dat we weer derde worden. We kunnen ook vijfde worden en meedoen op beide fronten (Eredivisie en Europees red.). Als club en als team, individu én staf, willen we weer een stap maken."

Lees meer:
0 reacties