Oosting onder de indruk: "Ze vinden hem een interessante speler"

Joseph Oosting op de bank
Joseph Oosting op de bank Foto: © NESimages

FC Twente won afgelopen weekend in eigen huis met 2-0 van Fortuna Sittard en Mathias Kjølø was (weer) één van de uitblinkers bij de Tukkers. Trainer Joseph Oosting is vol lof over de ontwikkeling van de kleine middenvelder uit Noorwegen.

"Mathias is een speler die eerst denkt in wij. Hij is heel intelligent. Zo’n goede functionele techniek", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Hij ziet direct: dáár staan twee man, dáár is een overtal. Tactisch is hij enorm sterk. Met collega-trainers heb ik het ook wel over hem gehad: ze vinden hem een interessante speler. Mathias léést het spel. En hij speelt nu dus ook vooruit in plaats van terug", constateert Oosting.

"Met gesprekjes, clipjes en oefeningen is hij daar steeds beter in geworden. Dat kost veel tijd, maar als je leergierig bent dan krijg je er veel voor terug", vervolgt hij. "Mathias laat in alles zien dat hij erin hoort. In zijn werkethiek, in het meedenken over tactiek, over zijn eigen rol in het team. Hij cijfert zichzelf weg. Als er een vrije dag is, ben ik wel vaak op de club. Dan zit Mathias in het krachthonk. Of is hij bezig met een klein balletje, hooghouden."

Lees meer:
0 reacties