Oosting over derby: "Wat dat betreft leeft het van beide kanten"

FC Twente treedt morgen aan tegen Heracles Almelo voor de beladen derby. Trainer Joseph Oosting blikt met Twente1 vooruit en heeft een goed gevoel.

"We hebben een goede selectie staan en willen graag onze ambities verwezenlijken", legt Oosting vastberaden uit "Daar doen we gewoon echt alles voor. Dat begint met iedere dag knetterhard werken met elkaar en proberen onze manier van voetballen te ontwikkelen. Dat doen we gewoon goed. We hebben vrijdag weer een prima training afgeleverd, zaterdag hebben we nog een training en dan staat de derby voor de deur. Dat is wel het belangrijkste: voetbal."

De coach erkent dat het een wedstrijd die bij zowel de clubs als achterban leeft. "We hebben een gezamenlijk jeugdopleiding, dus wat dat betreft leeft het van beide kanten. Voor de regio is het denk ik heel erg mooi dat twee clubs die dicht bij mekaar zitten een gezonde rivaliteit hebben. Uiteindelijk gaat het erom, als we ons doel willen behalen, en dat willen we, moeten we inzetten op de manier van voetballen. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Lees meer:
0 reacties