Oosting start met Eiting: "We moesten daar wel goed over nadenken"

In aanloop naar de komende wedstrijd tegen NEC staat FC Twente voor een uitdaging met de afwezigheid van Michal Sadílek, die vanwege een eerdere rode kaart niet zal deelnemen. Om de positie van Sadílek op te vangen, heeft Oosting besloten te vertrouwen op Carel Eiting.

"Hij is wel een jongen die zich heel erg verantwoordelijk voelt voor het team. Hij is een absolute teamplayer", zegt Oosting over de rode kaart van Sadílek in gesprek met 1Twente. "Het zit ook wel in zijn manier van voetballen, hij is fel. Hij heeft zijn verontschuldigen aangeboden. Dat hoeft helemaal niet aan mij of aan het team, maar dat siert hem wel."

Door de afwezigheid van Sadílek heeft Oosting besloten een beroep te doen op Eiting. "We gaan het opvangen met Carel. We moesten daar wel goed over nadenken, met wie we dat zouden doen", geeft de coach aan. "Youri heeft het natuurlijk geweldig gedaan als linksback, maar Youri is wel een moderne speler die op verschillende posities kan spelen. Carel is elke keer ingevallen als middenvelder en Youri toch als back. Ik denk tegen NEC dat wij het beste kunnen gaan starten met Carel. Dat heeft ook te maken met zijn vrije trappen."

Lees meer:
0 reacties