Oosting tegen Uneken na debuut zoon: "Ik zei: Blijf zitten, jongen"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Jesper Uneken scoorde afgelopen weekend zijn eerste treffer namens de hoofdmacht van PSV, nota bene tegen PSV. Vader Peter Uneken schoot tijdens het duel van FC Twente uit zijn stoel van blijdschap, zag ook Joseph Oosting.

"En toen was daar opeens het debuut van zijn zoon. Ik zei: Blijf zitten, jongen. Als vader had je normaal gesproken in het stadion moeten zijn, maar door je werk ben je hier", vertelt Oosting bij het Provinciale Zeeuwse Courant. Mijn vrouw Martine is bij elke wedstrijd van Thijs, maar mij lukt dat niet altijd. Ik weet daarom hoe het is om dingen te moeten missen van je zoon, dus ik wist hoe speciaal dit voor hem als vader was."

Oosting zelf herkent dat gevoel. "Ik weet nog dat Thijs zijn debuut maakte bij AZ. Als ouder doet dat wat met je", vertelt Oosting. "Veel mensen beseffen dat niet, maar als ouders stop je er enorm veel tijd in als je kind naar een profclub gaat. Alleen al die reizen naar trainingen en wedstrijden. Jesper gaat al vanaf zijn 8ste zo’n beetje elke dag vanuit Rosmalen naar Eindhoven."

Lees meer:
0 reacties