Oosting 'verklapt' geheim: "Moeten we niet moeilijk over doen"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

MItchell van Bergen is zondag tegen Heracles Almelo de vervanger van de geblesseerde Michel Vlap. Dat maakte Joseph Oosting deze week zonder moeite zelf bekend.

In plaats van de wisseling geheim te houden, klapte de oefenmeester van FC Twente zelf uit de school. Vanwege FC Twente/Heracles Onder 21, legt Oosting uit in Tubantia. "Daarin spelen jongens die een link hebben met beide clubs. Spelers hebben onderling contact met elkaar en dat is ook volkomen logisch.” Lang zou de basisplaats van Van Bergen dus geen geheim blijven. "Daar moeten we ook niet moeilijk over doen."

FC Twente is zondag de favoriet, maar in Almelo lukte het de Enschedeërs al vijf keer op rij niet te winnen. "Heracles is dit seizoen een paar keer goed teruggekomen van een achterstand, een ploeg met een goede mentale weerbaarheid”, aldus Oosting. "Wedstrijden als dit zijn ook weer duels op zich. Hoe goed je ook bent, er komt vaak een bepaald sentiment bij kijken. We weten dat we aan de bak moeten. Qua voetbal zijn we misschien op voorhand de betere, maar het komt niet alleen aan op techniek en tactiek, ook onze mentaliteit moet goed zijn.”

Lees meer:
0 reacties