Oosting vertelt: "Daar ben ik misschien wel het meest trots op"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

FC Twente kende een goed seizoen. De ploeg werd derde en plaatste zich daarmee voor de voorronde van de Champions League. Het brein achter deze prestaties, Joseph Oosting, gaat in gesprek met Voetbal International dieper in op verschillende aspecten, bijvoorbeeld de invulling van een interlandbreak. 

"In een interlandbreak is het altijd de vraag, moet je je spelers vrij geven of niet", begint Oosting. "Veel spelers zijn er dan natuurlijk niet. Maar wij proberen het altijd in te vullen voor de ontwikkeling van de spelers. Dus dat je gaat spelen tegen andere culturen, bijvoorbeeld tegen Duitse of Belgische ploegen. Daar maken we dan weer een analyse van. Sommige ploegen spelen bijvoorbeeld 5-3-2, dat triggert je ook weer in het op zoek gaan naar oplossingen."

"Daar probeer je je wel constant in te ontwikkelen", gaat hij verder. "Daar komen natuurlijk weer vraagstukken uit en dat proberen we weer trainbaar te maken. #together is ook de hashtag van het jaar. Daar ben ik misschien wel het meeste trots op. Dat we tot aan de laatste wedstrijd meedoen voor Champions League, terwijl we al Europa League hebben."

"Daarnaast wil ik ook graag gewoon plezier hebben met mijn staf. Ik zie dat mijn staf zich wil ontwikkelen en dat mijn spelers zich ook willen ontwikkelen. Dat maakt me ook wel zo trots over wat we hebben bereikt dit jaar", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand