Oosting volgend jaar mogelijk tegenover zoon: "Vind ik mooi voor hem"

Joseph Oosting zal vrijdagvond niet al te veel bezig zijn met de topper tegen AZ van zondagmiddag. De ogen van de FC Twente-trainer zullen gericht zijn op het duel tussen FC Dordrecht en Willem II.

De ploeg uit Tilburg, met Oosting's zoon Thijs in de selectie, kan vrijdagavond promoveren naar de Eredivisie. Thijs vierde donderdag zijn verjaardag: "Hij is 24 geworden. Of ik heb goed kunnen vieren? We zijn even op de koffie geweest. Heel rustig. Hij moet vandaag (vrijdag, red.) voetballen", zegt Oosting bij 1Twente Enschede.

"Vandaag kan hij promoveren naar de Eredivisie", glundert de coach. "Het is mooi om het zo vanaf de zijkant te zien. Hij heeft een zware blessure gehad... Hoe Willem II zich heeft ontwikkeld, in de zin van: begin van het jaar hadden ze het best wel lastig. Vervolgens hebben ze, pak 'm beet ergens in oktober, de eerste plek gepakt in de competitie. Daar staan ze nu nog steeds."

Oosting gaat verder: "Vandaag kunnen ze hun doel halen, terugkeren in de Eredivisie. Dat vind ik mooi voor hem", doelt hij op zijn zoon. Volgend jaar zou Oosting senior dus met FC Twente zomaar tegen Oosting junior kunnen staan.

Lees meer:
0 reacties