Oosting waarschuwt FC Twente: "Klus moet nog wel geklaard worden"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © NESimages

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Volendam, de nummer zeventien van de Eredivisie. Trainer Joseph Oosting waakt echter voor onderschatting tegen de Palingboeren, die officieel gedegradeerd zijn na de ruime nederlaag (1-4) tegen Ajax. 

“Volendam is een taaie tegenstander en het is me te makkelijk om te zeggen ‘dat doen we wel eventjes’. Volendam heeft niets te verliezen en kan vrijuit spelen. De klus moet nog wel geklaard worden", waarschuwt hij. "We hebben vandaag weer goed getraind, met de nodige agressie. Het gaat mij zondag ook om de uitvoering. Dat we lef tonen aan de bal en in de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek een goede pot op de mat leggen met de goede intensiteit."

“We moeten namelijk vooral naar onszelf kijken en bezig zijn met de dingen waar we invloed op hebben. We hebben alles in eigen hand", beseft hij. "Als we tegen Volendam doen wat we moeten doen, goed voetbal spelen, dan is de kans groot dat we een resultaat halen zondag. Na afloop van de wedstrijd zien we wel wat de andere resultaten (bij Go Ahead Eagles - AZ, red.) zijn", vervolgt Oosting, die met de Tukkers op volle oorlogssterkte is. “We hebben morgen nog een training. Maar zoals het er nu uitziet denk ik dat iedereen erbij is", voorspelt de coach, die daardoor 'gewoon' weer een beroep kan doen op sterkhouder Michel Vlap. 

Lees meer:
0 reacties