Oosting waarschuwt FC Twente: "Vergelijk ze een beetje met PSV"

FC Twente neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam, de nummer tien van de Eredivisie. Trainer Joseph Oosting waakt echter voor onderschatting en beseft dat de tegenstander veel individuele kwaliteiten heeft.

"Ik vind dat Sparta te laag staat. En ze zijn uit beter dan thuis", vertelt hij op de website van Tubantia. "Ik wil ze niet te groot maken, maar ik vergelijk ze wel een beetje met PSV. Niet in de kwaliteit, maar wel met de wapens die ze hebben. Ze hebben een grote spits (Lauritsen, red.) die ze altijd kunnen bedienen als het voetballend niet loopt. Dan gooien ze de ballen naar voren", weet Oosting.

"Met Mito en Saito hebben ze twee Japanse draaitollen op de vleugels", vervolgt de oefenmeester. "Technisch vaardige spelers, die echte handenbindertjes kunnen zijn. Verschueren en Kitolano zijn prima middenvelders en Olij is een heel goede keeper", constateert Oosting, die desondanks wel vertrouwen heeft in een goede afloop. "We spelen thuis en dat geeft ons altijd een extra boost.”

Lees meer:
0 reacties