Oosting 'waarschuwt' trio van FC Twente: "Eten, slapen, drinken"

Joseph Oosting geeft aanwijzingen in De Grolsch Veste
Joseph Oosting geeft aanwijzingen in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

FC Twente won zaterdagavond in eigen huis met 2-1 van Sparta Rotterdam en Max Bruns was één van de uitblinkers bij de club uit Enschede. Trainer Joseph Oosting zag ook Youri Regeer, de vervanger van Mathias Kjølø, een prima wedstrijd spelen in de Grolsch Veste.

De oefenmeester blijft echter wel kritisch kijken naar de ontwikkeling van de jonge talenten. "We hebben een paar goede jonge spelers, maar die moeten zorgen dat ze structureel fit blijven”, legt hij uit op de website van Tubantia. "Max is nog blessuregevoelig. En dat geldt ook voor Mees en Youri (Regeer, red.). Als we volgend seizoen Europees voetbal gaan spelen, dan heb je te maken met een dubbel programma in de week", aldus Oosting.

"Dan moeten we dat voor elkaar hebben. We moeten van iedereen op aankunnen. Spelen tegen de top kunnen er heel veel, maar spelen in de top is wat anders. Er zijn maar weinig spelers die dat kunnen", beseft de oefenmeester. "Wat wordt daar gevraagd? Denk alleen maar aan zaken als eten, slapen, drinken. Daar moeten wij nog stappen in maken", besluit Oosting, die met Younes Taha en Gijs Besselink nog twee jonge talenten inbracht tegen Sparta.

Lees meer:
0 reacties