Oosting was op feestje tijdens bekerfinale: "Heb niet geproost"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Na de bekerwinst van Feyenoord viel er bij FC Twente ook wat te vieren. De ploeg uit Enschede wist zich van Europees voetbal te verzekeren, maar bij hoofdtrainer Joseph Oosting werd dit niet gevierd.

Terwijl hapjes en drankjes werden geserveerd op de verjaardag van zijn schoonzus, keek Oosting zondag met lichte belangstelling naar de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. "Als ik met mijn eigen gezin een wedstrijd volg, dan hoef ik niemand wat uit te leggen, maar nu was ik bij mensen die wat minder met voetbal hebben", lacht de trainer in gesprek met de Tubantia. "Ik moet zeggen: zo'n omgeving werkt ontspannend en relativeert wel."

Na het fluitsignaal barstte er geen extra feest uit bij de verjaardag. "Ik heb niet geproost. Ik houd zeker van een feestje. Maar dat is voor later, als we hebben bereikt wat we willen. Ik vind het ook fijner het zelf te doen. Ik wil niet afhankelijk zijn van anderen. Ook als NEC had gewonnen, had dat niets aan onze situatie en doelstelling veranderd. Wij willen het hoogst haalbare halen en hebben een tijdje geleden al intern met elkaar afgesproken dat we voor de derde plaats gaan", aldus de hoofdtrainer van FC Twente.

Lees meer:
0 reacties