Oosting wijst beste wedstrijden aan: "Dat is wat je graag wil"

Joseph Oosting is zeer tevreden over de ontwikkeling van het voetbal van FC Twente dit seizoen. Een paar wedstrijden springen er voor hem in positief opzicht uit. 

De wedstrijden tegen Excelsior (uit) en AZ (thuis) waren volgens Oosting zoals hij ze graag had. "De wedstrijd bij Excelsior stonden we binnen een kwartier 0-3 voor, dat is wat je graag wil. Ik vond AZ-thuis ook heel goed in de beleving, met goed voetbal en goede goals", vertelt hij in de ESPN Special. "Ook de weerbaarheid, want we kwamen 0-1 achter. We hebben uiteindelijk veerkracht en flexibiliteit getoond. Je traint het hele jaar op die principes."

De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam was juist weer de andere kant van de medaille. Voor rust kwamen de Tukkers op voorsprong tegen tien man en leek er niks aan de hand. "Na rust gebeurde er iets en kwamen we achter te staan. Uiteindelijk konden we het wel weer rechttrekken, maar dat zijn momenten dat je aan moet blijven staan", aldus de oefenmeester. "Het gaat niet vanzelf. We moeten arbeid en energie in stoppen, want je krijgt niks voor niks." Uiteindelijk pakte FC Twente nog een laat punt. 

Lees meer:
0 reacties