Oosting wijst zeven spelers aan: "Dat wordt weer heel interessant"

Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard
Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Met het vertrek van vele belangrijke spelers in de afgelopen seizoenen is Joseph Oosting tevreden hoe het is verlopen met het halen van vervangende spelers die ertoe hebben geleidt dat de ploeg uit Enschede op de derde plaats staat in de Eredivisie.

"Dat was afgelopen zomer ook al, toen er artiesten weggingen. Cerny, Misidjan, Zerrouki. Belangrijke jongens als Pleguezuelo en Brama raakten we ook kwijt. Tussentijds zijn Ugalde en Brenet nog gegaan. Maar we hebben het allemaal kunnen opvangen. En nu zijn we druk bezig met het oog op komend seizoen, wat er moet gebeuren. We zijn een topvijf-club, we staan derde, en volgend jaar krijgen we Europees voetbal erbij."

Oosting ziet dat de club volledig in doorontwikkeling is, ook met het aantrekken van stafleden ."Dat wordt weer heel interessant. Is allemaal ontwikkeling. De club is goed op weg. Dat Wout Brama de staf gaat versterken is daar ook een voorbeeld van. Wij zijn een club die spelers moet ontwikkelen en uiteindelijk moet verkopen. Wout is iemand die weet wat het inhoudt om profvoetballer te zijn, die jongens een spiegel kan voorhouden. Spelers kunnen bij hem terecht, in een nieuwe rol. Het is mooi dat dit soort mensen, met zoveel status als speler en persoon, ons gaat helpen", aldus de hoofdtrainer van FC Twente in gesprek met Voetbal International.

Lees meer:
0 reacties