"Oosting wordt straks derde met FC Twente en dat werd Jans niet"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Ron Jans maakte zondag duidelijk niet bij Ajax als trainer aan de slag te willen gaan. Volgens Mike Verweij vindt de oefenmeester van FC Utrecht het ‘prachtig’ dat zijn naam wordt genoemd, maar hoeft Jans zichzelf ook niet te serieus te gaan nemen.

"Ron Jans vond het natuurlijk prachtig dat René van der Gijp zijn naam noemde als trainer van Ajax", zegt Verweij, clubwatcher van Ajax namens De Telegraaf, in de podcast Kick-Off. "Met alle respect voor zijn carrière – want hij heeft bij FC Utrecht en FC Twente goed gepresteerd – maar hij is verder in niets een Ajax-trainer."

Jans wil niet in Amsterdam aan de slag. "Als Ajax al contact zou willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen. Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin. En ik ben van: een man een man, een woord een woord. Loyaliteit en betrouwbaarheid vind ik een groot goed.” Verweij: "Dat je dan toch gaat reageren… Toch even het moment aangrijpen."

Zondag verloor het Utrecht van Jans met 2-0 van Ajax en dat was voor het eerste in 15 wedstrijden. "FC Utrecht bijt weer niet door", concludeert journalist Valentijn Driessen. "Iedereen roept dat Ron Jans de trainer van Ajax moet worden, maar als puntje bij paaltje komt, bijt hij niet door met Utrecht. Joseph Oosting wordt straks derde met FC Twente en dat werd Ron Jans ook niet."

Lees meer:
0 reacties