"Op basis van een paar kunstjes moet Taha direct in de basis..."

Younes Taha en Manfred Ugalde
Younes Taha en Manfred Ugalde Foto: © Pro Shots

Younes Taha maakte veel indruk tegen NEC. De aanvaller viel gedreven in. Veel supporters hopen op een basisplek, gezien de vaste vleugelspelers van FC Twente tegenvallen.

"Taha viel uitstekend in", is ook de conclusie van Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand. "Die was betrokken bij de 3-2 waardoor FC Twente, dat op een dood spoor zat, weer in de wedstrijd kwam. Hij had een paar goede acties. Maar op basis van een paar goede acties moet hij bij een deel van de supporters direct in de basis. Maar we hebben hem ook in zien vallen bij RKC en bij Heracles..."

Ten Voorde heeft er moeite mee dat supporters zo snel veranderingen willen. "Op basis van een paar kunstjes en acties moet een speler direct in de basis. Maar voetbal is meer dan een paar kunstjes en aanvallen. Voetbal is ook een spel zonder balbezit. Heel veel supporters kijken daar niet naar, maar trainers wel. Die kijken wel naar de balans in de ploeg."

"Daan Rots viel heel erg tegen uit bij FC Utrecht. Begon zaterdag goed, maar zakte daarna ook heel ver weg. Die moet er dan gelijk weer uit. Maar voor een trainer heeft hij heel veel andere dingen waardoor de ploeg ook in balans is. Het is heel makkelijk om direct te zeggen: die moet erin, want die heeft een paar leuke acties. Nee. Twente staat op dit moment derde met het elftal waar ze mee begonnen", besluit de clubwatcher

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand