"Op die manier wordt Quincy Promes wel echt een voortvluchtige"

Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou
Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Het is nog maar de vraag of het gaat lukken om Quincy Promes zijn straf te laten uitzitten voor zijn rol bij het binnenhalen van twee partijen cocaïne en het neersteken van zijn neef. Dat vertelt misdaadverslaggever Victor Schildkamp in deAD Voetbalpodcast.

Promes was in 2021 al in beeld als drugsverdachte en toen is hij naar Spartak Moskou gegaan, vertelt de misdaadverslaggever: "Zolang hij in Rusland zit in dit politieke klimaat, kan hij daar niet opgepakt worden. Het probleem is dat hij nog steeds geen Russisch paspoort heeft. Het heeft er alle schijn van dat hij dat probeert te krijgen zodat hij Rusland nooit meer uit hoeft."

Toch hoeft de voetballer zich op dit moment geen zorgen te maken: "De Russen gaan hem niet het land uitgooien zolang hij goed voetbalt, maar ook niet zolang die straffen niet onherroepelijk zijn. Hij is al een keer veroordeeld voor het neersteken van zijn neef; daar is hij in hoger beroep gegaan, dus is het niet onherroepelijk. Ook in de drugszaak gaat het nog om een eis. Over een paar weken doet de rechter uitspraak, maar dan kan hij weer in hoger beroep gaan," aldus de misdaadverslaggever.

"Als die straffen dan straks wel onherroepelijk zijn na al die hoger beroepen die hij ongetwijfeld gaat indienen, en hij heeft nog geen Russisch paspoort, op een gegeven moment stopt hij als voetballer. Dan kan het ook zijn dat ze in Rusland zijn verblijfsvergunning niet verlengen. Tenzij hij de komende twee jaar een Russisch paspoort weet binnen te krijgen, en daar is hij ook mee bezig. Wanneer dat niet zo is, zou hij bijvoorbeeld naar Dubai kunnen. Op die manier wordt Promes wel echt een voortvluchtige die ook niet meer die onaantastbare status van profvoetballer heeft," besluit Schildkamp.

Lees meer:
0 reacties