'Opa' Ron Jans geniet volop: "Ik heb nog geen luier verschoond"

Ron Jans lacht
Ron Jans lacht Foto: © NESimages

Ron Jans werd in het afgelopen jaar in zes maanden tijd driemaal opa. De trainer van FC Twente zag dat zijn zoons Luuk, Koen en Daan allen een kind kregen. Hij geniet er met volle terug van.

"Het is geweldig", glundert Jans in het Dagblad van het Noorden. "De eerste kwam in juni, de tweede in juli en de derde in november. We rekenden helemaal nergens op, je staat er niet bij stil. We dachten, we krijgen vast ooit kleinkinderen, maar ze hebben het eerst nog druk met hun werk en andere dingen. En opeens, een half jaar later, heb je er drie. Mooi man."

Jans ziet de kleinkinderen niet heel vaak. "Luuk, onze jongste, woont met Else in Groningen. Daar past Marjo elke dinsdag op. De andere twee zitten in Delft en Rotterdam met hun gezinnetjes. Dat is niet zo handig, maar ik zie ze op termijn wel terugkeren. Het Noorden blijft toch trekken, hè?"

De trainer van FC Twente moet nog ontdekken wat voor soort opa hij is. "Op dit moment heb ik vooral de lusten en nog niet de lasten", lacht hij. "Ik heb nog geen luier verschoond, hoewel ik daar wel toe in staat ben, hoor. Ze lopen en kruipen nog niet. Het is vooral lekker vertroetelen, in de armen houden, de fles geven, wandelingen maken."

Jans probeert de kleinkinderen als oud-leraar ook al vroeg dingen te leren. "Ik heb er al eentje meegenomen naar het hunebed in Zeegse, hem daar bovenop gezet en wat over de geschiedenis verteld van Drenthe. Ik had niet het gevoel dat het binnenkwam."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand