"Opeens schreeuwde Sadilek: Utrecht scoort, Utrecht scoort!"

Michal Sadilek tegen PEC Zwolle
Michal Sadilek tegen PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

Gijs Smal bewaart bijzondere herinneringen aan zijn tijd bij FC Twente. Hij deelt een paar van zijn mooiste anekdotes.

"Het dansen van Joshua Brenet in de kleedkamer vlak voor een wedstrijd, de storm waarmee we twee jaar geleden thuis PSV wegbliezen, de intimiderende uitwedstrijd bij Hammarby: dat waren allemaal bijzondere ervaringen. Maar wat me het meest is bijgebleven in die vier jaar, is de wedstrijd op een woensdagavond tegen FC Groningen toen FC Twente voor het eerst sinds jaren weer Europees voetbal haalde", zegt Smal bij TC Tubantia. 

"Het was een rollercoaster van emoties. Die week hadden we afscheid genomen van Jody Lukoki (hij was net overleden, red.). We liepen het veld op met zijn zoontje, we hielden zijn shirt omhoog en dan sta je daar met tranen in de ogen, terwijl je een paar minuten later moet voetballen", vervolgt de back.

Dat zorgde voor een rare wedstrijd. "Er hing een heel aparte sfeer in het stadion. We wonnen met 3-0 en toen we aan de gebruikelijke ronde langs de supporters gingen, liep ik naast Michal Sadilek. Hij keek op zijn telefoon naar FC Utrecht-AZ. Opeens begon hij te schreeuwen: ‘Utrecht scoort, Utrecht scoort!’ Wat er toen loskwam in het stadion, vergeet ik nooit meer. Bizar. Al die mensen die het veld opkwamen. Dat was een magische avond. Echt magisch."

Lees meer:
0 reacties