Openbaar Ministerie eist jarenlange celstraf voor Quincy Promes

Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou
Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Amsterdam maar liefst negen jaar gevangenisstraf geëist tegen profvoetballer Quincy Promes, voornamelijk bekend van zijn periodes bij FC Twente en Ajax. Dit vanwege betrokkenheid bij cocaïnehandel in Antwerpen.

Dat meldt De Telegraaf. De 32-jarige Promes sloeg zijn eigen proces over. De oud-international speelt momenteel voor Spartak Moskou, dat zich nu ook wil versterken met FC Twente-spits Manfred Ugalde. Het OM snapt niet 'hoe zo'n succesvolle voetballer zich zo diep in de criminaliteit heeft laten zuigen', aldus de officier van justitie. Promes staat in contact met grote drugshandelaren als Piet W.

Promes zou fors financieel in de cocaïnehandel hebben geïnvesteerd. De invoer van 650 kilo coke vond eind januari 2020 plaats in de haven van Antwerpen via een schip onder Braziliaanse vaardij. De douane onderschepte een andere partij die ruim 700 kilo was op een ander schip ook nog. Het bewijs tegen Promes gaat via cryptoberichtgeving, waaruit blijkt dat hij zeer nauw betrokken was bij de handel.

Lees meer:
0 reacties