Oranje O17 kent valse start op EK: tegenstander Mats Rots trefzeker

Oranje onder 17 is teleurstellend begonnen aan het EK in Hongarije. Nederland verloor donderdag de eerste groepswedstrijd met 2-0 van Zwitserland.

FC Twente-verdediger Mats Rots speelde de gehele wedstrijd als linksback en was ook aanvallend gevaarlijk met rushes langs de zijlijn en een kopbal, die hij niet goed op zijn hoofd kreeg. In de tweede helft was het echter zijn directe tegenstander Winsley Boteli die de openingstreffer maakte.

Vlak daarna werd het via Arlet Junior Zé zelfs 2-0 voor Zwitserland, dat zeer efficiënt was. Nederland was nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar een inzet van Jesse Bal uit een voorzet van Rots werd gekeerd. Rots had niet veel later ook nog een schietkans. In de slotfase kreeg Zwitserland nog twee strafschoppen, die wel werden gemist door Zé. Oranje onder 17 speelt zondag de tweede groepswedstrijd tegen Engeland.

"Dit zag niemand aankomen", treurde bondscoach Pieter Schrassert Bert na afloop. "Ik moet de doelpunten nog terugkijken, maar volgens mij vielen ze echt vanuit het niets. Het waren twee mokerslagen die wij niet meer te boven kwamen. Het team was daarna in disbalans. Het lukte ons niet meer om onszelf te organiseren zoals wij dat voor rust hebben gedaan."

"Ik baal er nog het meeste van dat de jongens zichzelf in de eerste helft niet hebben weten te belonen", vervolgde de KNVB-coach. "We speelden goed, voeren het plan prima uit, alleen in de eindfase ging het te vaak mis. Hierdoor hebben we het veldoverwicht niet kunnen omzetten in genoeg kansen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand