Oud-speler FC Twente adviseert Ronald Koeman: "Waakzaam aanvallen"

Ronald Koeman bij de persconferentie
Ronald Koeman bij de persconferentie Foto: © BSR Agency

Het Nederlands Elftal staat weer aan de vooravond van een groot toernooi. Het EK in Duitsland begint deze week en Nederland sluit de voorbereiding af tegen IJsland. Oud-speler van FC Twente Denny Landzaat is positief gestemd over de kansen van Oranje. In gesprek met VoetbalPrimeur geeft hij Koeman en zijn mannen een goede kans.

De oud-international begint als volgt. "Ik moet zeggen dat ik toch wel erg positief gestemd ben. Het is een eindtoernooi en we leven ernaartoe. Het is een groep waarvan de spelers in topcompetities spelen en ervaren zijn. Koeman heeft verschillende opties om waakzaam te kunnen aanvallen en de tegenstanders de wil op te leggen. Daarom ben ik positief gestemd."

Landzaat weet hoe de spelers zich moeten hebben gevoeld, mogen ze mee of niet? "Het is wachten op of je wel wordt gebeld of niet. Als je niet gebeld wordt, dan zit je erbij." Voor de oud-international was het destijds ook een spannend moment. "Zeker. Het is net alsof je weer in de schoolbanken zit en je gebeld wordt of je geslaagd bent of niet. Zo'n dag is het eigenlijk. Voor de twijfelgevallen is het wat spannender. Sommige jongens zijn gewoon zeker."

Lees meer:
0 reacties