Oud-Twente-trainer Schreuder werd aangepakt: "Dan rot je lekker op"

Ajax-trainer Alfred Schreuder
Ajax-trainer Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder staat na het vertrek van Daley Blind onder druk bij Ajax. Sommige spelers verdenken de oud-trainer van FC Twente er zelfs van dat Blind door de club is weggewerkt. Schreuder zelf was als speler ook niet altijd de makkelijkste, zo ervoer ook oud-trainer Henk ten Cate.

"Ik was trainer bij MTK Boedapest en had het daar wel naar mijn zin", vertelt Ten Cate aan Voetbal International. "Ik verdiende voor die tijd een megabedrag in een topstad, met al zijn schoonheid en verleidingen. Ik vond het beter om mezelf maar een beetje in bescherming te nemen en toen belde NAC Breda. Jan Rab aan de telefoon. Of ik bij NAC wilde komen werken? Uiteindelijk kwamen we eruit. 'Maar pas op, Henk', zeiden ze. 'Het is een lastige groep'."

"Ik had Gábor Babos meegenomen, een topkeeper", gaat Ten Cate verder. "Tijdens een van de eerste trainingen hoorde ik Schreuder al klagen. We deden een oefening met de nadruk op de opbouw die begon bij de keeper. 'Kan niet, kan niet', hoor ik ’m roepen. Wacht effetjes, dacht ik. Babos, speel die bal naar die linksback, zei ik. Dat deed-ie keurig over dertig meter. Alfred mokken. Weet je wat: als het je niet bevalt, dan rot je lekker op, riep ik. 'Nou, dan ga ik', zei Alfred. En daar ging-ie."

"Ik moest wel. Ze hadden het mijn voorganger wel heel erg lastig gemaakt. Nou, dan heb je aan mij een verkeerde en dan pak ik de grootste aap op de rots als eerste aan, niet een jeugdspeler. Alfred was de leider van de groep", aldus Ten Cate.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand