Ould-Chikh blikt terug: "Daar moest ik dan 90 procent inleveren"

Bilal Ould-Chikh
Bilal Ould-Chikh Foto: © BSR Agency

Bilal Ould-Chikh vertrok op zijn achttiende bij FC Twente. Hij kon uit meerdere topclubs kiezen, maar ging voor Benfica. Dat avontuur liep niet zoals gewenst.

De inmiddels 26-jarige aanvaller kreeg al snel door dat hij niet in de plannen voorkwam. "Ik kwam in een team waarin de jongste speler 23 was en ik achttien. En er zaten ook nog jongens van 30 plus, dan kom je gewoon niet aan de bak als je realistisch bent", blikt Ould-Chikh terug in De Voetbalkantine van ESPN. "Je wilt voetballen als voetballer zijnde."

"Ik kwam in een situatie waarbij ik te veel verdiende voor het tweede elftal, dus ik moest verhuurd worden en 90 procent salaris inleveren. Dat wilde ik niet", vertelt hij. "Toen gaf ik aan dat ik hier nog vier jaar zou blijven zitten. Als ik dat contract had uitgezeten, wist ik dat ik financieel onafhankelijk zou zijn."

In de winter moest hij verhuurd worden, maar dat mocht alleen aan een club waar Benfica mee samenwerkte. Dat was Wolverhampton Wanderers, zo zegt Ould-Chikh. "Daar moest ik dan 90 procent inleveren, alleen dat wilde ik niet. Ik wilde heel graag terug naar Nederland, maar dat wilde Benfica weer niet. Er was voor mij geen middenweg", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties