Overtreding op Cerny? "Sorry voor Vaclav, maar hij zet die rug erin"

Vaclav Cerny draait dit seizoen een sterk seizoen met FC Twente. De vleugelaanvaller maakte dit seizoen tot dusver zes goals en gaf drie assists. Is hij weer de 'oude Cerny'?

"Uiteindelijk ben ik een aanvaller bij een club die goed draait. Normaal gesproken doen we het op dit moment allemaal heel goed. Het is mijn job om goals te maken en assists te geven, of gevaarlijk te zijn. Dat lukt nu. Dat koester ik zeker. Ik wil die lijn graag doortrekken", zegt Cerny in de uitzending van VoetbalTijd.

Afgelopen weekend speelde FC Twente met 1-1 gelijk bij FC Groningen. De goal van de thuisploeg viel na 70 minuten spelen en daar ging een 'overtreding' op Cerny aan vooraf. "Dat was geen overtreding. Sorry voor Vaclav, maar hij zet die rug erin", zegt Rene Wagelaar. "Hij gaat niet met een been vooruit of extra een duw geven. Net op tijd, terwijl Vaclav de bal met links weg wil rossen. Dan draait hij de rug er net in."

"Hij doet dat ook wel slim, door net dat been een meter achteruit te zwaaien, dat het leek alsof hij geblesseerd raakte. Maar het lijkt wel echt te zijn", doelt Wagelaar op de klachten die Cerny momenteel heeft. De aanvaller vindt zelf ook dat het geen overtreding was: "Soms krijg je 'm met een geluk mee. Stel, dat 'ie niet zo ver erin komt, dan schiet ik 'm wel over de middellijn. Het is niet erg. Geen zorgen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand