Parry kritisch op Van der Kraan: "Er is nog tijd voor Vitesse"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Orange Pictures

Vitesse moet vrezen voor haar voortbestaan nu de overname van de club op losse schroeven staat. De club uit Arnhem heeft maandagavond de begroting voor komend seizoen ingediend bij de licentiecommissie van de KNVB, maar de begroting is niet dekkend nu er onduidelijkheid is over de overname.

Vitesse heeft stroeve onderhandelingen met de Amerikaan Coley Parry, die die door de licentiecommissie van de KNVB is afgewezen als eigenaar. De Amerikaan heeft nu van zich laten horen en zich bereid getoond om de terugbetaling van de claim van 14,3 miljoen euro die hij heeft op te schorten tot juli 2025.

Parry is kritisch op interim-directeur Paul van der Kraan, die eerder algemeen directeur was bij FC Twente, en Edwin Reijntjes. Parry noemt het in een statement een 'een enorme inschattingsfout' van de clubleiding van Vitesse om voor het nieuwe seizoen bij de licentiecommissie een begroting in te dienen met een miljoenentekort, dat niet gedekt is. "Het is beter een realistische, levende club te zijn dan een ambitieuze, dode club."

De Amerikaan ziet nog een oplossing. "Wij roepen Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan op om het begrotingstekort terug te dringen en het onmiddellijk opnieuw voor te leggen aan de licentie commissie. In combinatie met het kapitaal dat is verworven in de ongelofelijke crowdfundingsactie en door leden van de businessclub is er genoeg om het gat te dichten en een sluitende begroting te presenteren."

Parry geeft aan bereid te zijn om de terugbetaling van zijn leningen uit te stellen tot juli 2025. "Wij hopen dat andere crediteuren hetzelfde zullen doen als dat mogelijk is voor hen. Het proces voor een nieuwe investeerder kan doorgaan. We hebben voor donderdag een bijeenkomst met de clubleiding aangevraagd om dit initiatief voort te zetten en we zullen op de eerste vlucht naar Nederland zitten. Er is nog altijd tijd voor Vitesse."

Lees meer:
0 reacties