Pastoor over FC Twente-uit: "Anders elke week de TOTO goed gehad"

Alex Pastoor
Alex Pastoor Foto: © BSR Agency

Na de break van de bekerfinale richt FC Twente zich op de eerst volgende wedstrijd tegen Almere. De ploeg onder leiding van Alex Pastoor wilt zijn spelers vol voor de overwinning zien gaan, zo deelde hij in gesprek met Omroep Flevoland.

"Je gaat weleens ergens naartoe en dan geven mensen die het goed bedoelen aan je mee: een puntje zou mooi zijn", vertelt Pastoor. "Dat snap ik natuurlijk ook wel, maar ik denk dat proberen te winnen altijd iets extra's kan brengen. Dat geeft ook altijd een extra laagje aan het vertrouwen dat je in elkaar hebt, in mijn geval gaat dat over de spelers."

Bij de vraag hoe realistisch een overwinning tegen de nummer drie van de Eredivisie antwoordde de hoofdtrainer. "Dat blijft natuurlijk een interessant verhaal. Twente is thuis een geduchte ploeg, uit ook. Ze spelen zeer goed voetbal in een grandioze ambiance, maar dat het kan gebeuren, is ook voetbal."

Pastoor weet echter dat een overwinning voor FC Twente geen zekerheidje is. "Anders had ik ook wel elke week de TOTO goed gehad. Ik denk dat het voor ons een mooie uitdaging is, omdat we tegen de grote ploegen nog niet gewonnen hebben. We hebben het wel redelijk gedaan, zeker na de winter, maar nog niet gewonnen. Het is een mooie uitdaging", zo stelt de hoofdtrainer, die recent bekendmaakte zijn aflopende contract bij Almere niet te verlengen.

Lees meer:
0 reacties