Pasveer blikt terug op jeugd: ''Iedereen sportte bij ons''

Een topsporter in je familie hebben is lastig voor het gezin, maar meerdere fanatiek sporters hebben is nog lastiger. Daar weet de familie Pasveer uit Twente alles van. Remko Pasveer haalt herinneringen op aan vroeger. 

"Iedereen sportte bij ons", vertelt Remko Pasveer aan Vitesse TV. "Mijn broer speelde ook bij Sportclub Enschede, hij speelde landelijk. Ik dan en mijn broertje voetbalde, mijn zusje volleybalde. Dus we waren allemaal met sport bezig. Ik denk dat mijn moeder wat dat betreft het zwaar te verduren heeft gehad met alle wasmachines en -drogers die moesten draaien."

"Als iedereen in de sport zit en met sport bezig is als ambitie, dan is het logisch dat dat een verbinding is. En nog steeds. Mijn broers en zussen zijn allemaal leraar lichamelijke opvoeding en nog bezig in de sport. Het is wel een belangrijk item bij ons in het gezin", beaamt de Vitesse-keeper. "Ik denk dat bij hen het grootste probleem was bij wie ze gingen kijken dat weekend. Het verdelen van aandacht is met vier kinderen is wel heel erg lastig."

Als oud-profvoetballer gaf vader Eddie zijn kinderen het prof-leven al vroeg mee. "Hij (Eddie, red.) was vaak wel professioneel aan het denken, ook naar de anderen toe. Mijn broers hadden daar soms wel moeite mee, want hij kon dan bepaalde dingen op een bepaalde manier zeggen. Ik wou gewoon voetballen en was wat makkelijker", blikt Remko terug. "Het vindt ook wel zijn weg. Over de jaren heen vindt iedereen zijn eigen weg en weten ze wat ze wel en niet kunnen en laten. Op het moment dat ze dat weten, dan moet je ze ook wel loslaten", weet vader Eddie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand