"Pasveer moet zich niet rijk rekenen, hij ontdekte ook Drommel"

Joel Drommel zwaait naar de fans van FC Twente
Joel Drommel zwaait naar de fans van FC Twente Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem is bepaald niet onder de indruk van de situatie rondom de doelmannen bij het Nederlands elftal. De Kromme haalt in zijn column dan ook hard uit naar bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek.

"Geloof me, het is allemaal maar interessantdoenerij", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Laten we hopen dat het gezanik rond onze keepers een keer voorbij is. Op maandag hoorde ik Louis van Gaal vertellen dat zijn keeperstrainer Frans Hoek wel vijftien keepers volgt. Vijftien keepers! Of goalplayers, want Frans wil af van het woord keepers. Dat ze in Zeist net doen alsof ze als raketgeleerden naar keepers moeten kijken, dat vind ik tenenkrommend."

"We zijn het enige land in de hele wereld dat er nog niet uit is met zijn keepers en we doen net alsof dat professioneel is", gaat 'De Kromme' verder. "Al die landen die het wel al weten, zijn conservatief. Peter Murphy is erbij gesleept en Hoek doet alsof het hogere wiskunde is. Want juist dat maakt zijn functie waarschijnlijk belangrijker."

"Nu hebben ze in Zeist weer Remko Pasveer ontdekt", vervolgt Van Hanegem. "Die is 38 jaar. Maar Pasveer moet zich ondanks zijn basisplaatsen tegen Polen en België niet rijk rekenen, want Hoek ontdekte ook Drommel, Flekken en Bijlow die hij ook allemaal weer razendsnel afserveerde. Andries Noppert viel ze in Zeist volgens eigen zeggen op omdat het publiek van Go Ahead zong dat hij in Oranje moest. En dan over conservatief beleid bij de clubs durven praten.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand